„Osobní účet pojištěnce“

Společnost IZIP, a.s. provozující systém elektronických zdravotních knížek dnes na tiskové konferenci představila novinářům exkluzivní produkty (služby) určené všem pojištěncům Všeobecné zdravotní pojišťovny, a.s. se souhrnným názvem „Osobní účet pojištěnce“.

Osobní účet pojištěnce zahrnuje úplný přehled poskytnuté zdravotní péče (výkonů) poskytnuté pacientovi zdravotnickými zařízeními, úplný přehled uhrazených regulačních poplatků pacientem a  úplný přehled uhrazených a započítávaných doplatků na lécích.

Elektronické zdravotní knížky také nabízejí svým uživatelům řadu nových funkcí. Jednou z nich je formulář sloužící k aktualizaci kontaktních údajů, díky kterému tak klient může dostávat důležité informace od své zdravotní pojišťovny.

Uživatel systému elektronických zdravotních knížek může rovněž sledovat, kolik už zaplatil na regulačních poplatcích za návštěvy lékaře, pohotovosti, hospitalizace a recepty v lékárnách. V nejbližších týdnech budou mít všichni pojištěnci VZP k dispozici také svou historii pojištění v podobě úplné historie zdravotního pojištění a uhrazených plateb pojistného včetně možné identifikace případných nedoplatků na pojistném.

Každému registrovanému uživateli EZK byl zpřístupněn kontaktní formulář, který umožní zdravotní pojišťovně informovat svého klienta o všech novinkách a změnách. Další interaktivní tiskopis poskytne možnost reklamace vykázané péče pacientem, bude-li mít pochybnosti o správnosti výše plateb a doplatků. "Tuto výhodu, kdy klient může komunikovat přímo od stolu a nemusí osobně na úřad, dává pouze Všeobecná zdravotní pojišťovna," upozorňuje ředitel společnosti IZIP a.s. Jiří Pašek.

Noví klienti budou moci využívat služby ihned po registraci do systému elektronických zdravotních knížek.

O společnosti IZIP
Systém IZIP (Internetový přístup ke zdravotním informacím pacienta) představuje souhrn zdravotních informací pacienta zpracovaný ve formě elektronické zdravotní knížky přístupné prostřednictvím internetu, veškeré informace jsou uloženy a zobrazovány přehledně ve strukturované formě. Systém slouží k rychlému předávání aktuálních informací mezi zdravotní pojišťovnou a pacientem, lékařem a pacientem, či lékaři navzájem, pokud jim to pacient umožní. Lze tak předcházet zatěžování pacienta nevhodnou kombinací léků či opakovaným vyšetřením čímž systém IZIP výrazně zkvalitňuje péči o pacienta samotného a zároveň omezuje plýtvání finančními prostředky v celém systému zdravotní péče.
Elektronickou zdravotní knížku hradí svým pojištěncům Všeobecná zdravotní pojišťovna České republiky a Česká národní zdravotní pojišťovna. O zřízení elektronické zdravotní knížky lze zažádat prostřednictvím lékaře nebo na webových stránkách www.izip.cz.
V současné době má elektronickou zdravotní knížku více než milion pacientů. Do systému je zapojeno více než devět tisíc zdravotnických pracovníků, padesát pět nemocnic a tři sta lékáren.
Společnost IZIP, a.s., věnuje maximální pozornost oblasti bezpečnosti dat. Provoz elektronických zdravotních knížek probíhá plně v souladu s platnou českou legislativou. Společnost IZIP, a.s., je registrována Úřadem pro ochranu osobních údajů. Společnost IZIP, a.s. je nositelem certifikace ISO 27001 a ISO 9001.
Systém IZIP je také vysoce kladně hodnocen v rámci Evropské unie, která si ho zvolila jako referenční projekt. Využívání systému přináší pozitivní prvky jak pacientům, tak i lékařům. V neposlední řadě přináší významné benefity také zdravotním pojišťovnám.

Aktuální stav Systému IZIP

• Počet klientů EZK:2 555 809
  • Počet zdravotnických pracovníků v Systému IZIP:20 968
  • Počet zdravotnických zařízení v Systému IZIP:8 632
    • Vykázané léky:150 548 328
    • Předepsané léky:11 261 797
    • Vydané léky:20 879 894
    • Ambulantní vyšetření:13 543 437
    • Laboratorní vyšetření:6 626 185
    • Anamnézy:641 701
    • Hospitalizace:133 958
    • Očkování:370 020
    • Diagnózy:11 626 625
    • Celkem zdravotních záznamů:215 631 945

Pozvánka na valnou hromadu 23. června 2014

Představenstvo společnosti IZIP, a.s. svolává řádnou valnou hromadu společnosti IZIP, která se bude konat dne 23. června 2014 od 10:00 hodin v sídle společnosti IZIP, a.s..

Pozvánka ke stažení zde.

Elektronická zdravotní knížka ve Vašem mobilu

Stáhněte si již nyní zdarma aplikaci EZK z Apple App Store (pouze pro zařízení Apple iPhone, iPod Touch a iPad) nebo Google Play.

Mějte svou EZK stále při ruce!

Připravili jsme pro vás aplikaci Mobilní EZK , určenou majitelům mobilních zařízení Apple (iPhone, iPad a iPod Touch) a s operačním systémem Google Android.

Aplikace Vám umožní mít při ruce veškeré zdravotní informace o sobě či svých blízkých (s jejich souhlasem) a informace od Vaší zdravotní pojišťovny VZP.

Stáhněte si zdarma aplikaci EZK z Apple App Store již nyní (pouze pro zařízení Apple iPhone, iPod Touch a iPad). Stáhněte si zdarma aplikaci EZK z Google Play pro operační systém Android

221 458 180, Po-Pá: 8:00 – 16:00
izip@izip.cz