Avízo v EZK poskytuje lékařům lepší přehled o pacientech

Většina Čechů a Češek důvěřuje, podle posledního průzkumu agentury Median, lékařům a jejich léčebným postupům. Přitom péči o své zdraví podceňují a často nedodržují termíny bezplatných preventivních prohlídek. To potvrzuje i průzkum Ústavu zdravotnických informací a statistiky, dle nějž  absolvuje preventivní vyšetření hladiny cukru v krvi jen 42 procent dospělé populace. A právě toto vyšetření může pomoci včas odhalit jednu z nejrozšířenějších civilizačních chorob současnosti - cukrovku. Lékaři mají nyní po ruce efektivní nástroj, jak své pacienty včas upozornit, že některou z plánovaných prohlídek vynechali. Aktuální přehled lékařům poskytuje Avízo v Elektronické zdravotní knížce (EZK), které online upozorní na provedená vyšetření pacienta.

Avízo v Elektronické zdravotní knížce je tedy nástroj, který jednoduchým způsobem umožní ošetřujícímu lékaři, který si ho aktivuje ve svém profilu EZK, mít vždy aktuální přehled o průběhu léčby pacienta - o absolvovaných vyšetřeních, jejich obsahu, předepsaných a vydaných lécích, očkováních, hospitalizacích a dalších důležitých zdravotních informacích.

„Služba Avízo mi absolutně vyhovuje. Díky ní vidím, zda mí pacienti chodí do nemocnic na vyšetření a která oddělení navštěvují. Zabrání to i možnosti posílat je na duplicitní vyšetření. Díky Avízu jsem také odhalila, že v jedné sociálně slabé rodině není o děti postaráno tak, jak by mělo být, a upozornila na to sociální pracovnice,“ říká MUDr. Eva Mátlová, praktická lékařka pro děti a dorost v Novém Městě na Moravě.

Jak využívat funkci Avíza

obr.č.2

Nastavení je velmi jednoduché a umožňuje kromě samotného přehledného seznamu avizovaných událostí i notifikaci ve formě e-mailu či SMS. Avízo se zobrazuje pouze těm lékařům, které má pacient  ve své Elektronické zdravotní knížce uvedené jako svého praktického lékaře, případně jako důvěryhodný zdroj zdravotnického pracovníka.

Obr.č.3

Samozřejmostí je archivace všech zpráv z Avíza, které má tak ošetřující lékař kdykoli k dispozici.

Aktuální stav Systému IZIP

• Počet klientů EZK:2 555 453
  • Počet zdravotnických pracovníků v Systému IZIP:20 968
  • Počet zdravotnických zařízení v Systému IZIP:8 633
    • Vykázané léky:150 548 328
    • Předepsané léky:11 193 953
    • Vydané léky:20 702 755
    • Ambulantní vyšetření:13 411 191
    • Laboratorní vyšetření:6 328 968
    • Anamnézy:641 459
    • Hospitalizace:128 852
    • Očkování:369 890
    • Diagnózy:11 367 205
    • Celkem zdravotních záznamů:214 692 601

Elektronická zdravotní knížka ve Vašem mobilu

Stáhněte si již nyní zdarma aplikaci EZK z Apple App Store (pouze pro zařízení Apple iPhone, iPod Touch a iPad) nebo Google Play.

Mějte svou EZK stále při ruce!

Připravili jsme pro vás aplikaci Mobilní EZK , určenou majitelům mobilních zařízení Apple (iPhone, iPad a iPod Touch) a s operačním systémem Google Android.

Aplikace Vám umožní mít při ruce veškeré zdravotní informace o sobě či svých blízkých (s jejich souhlasem) a informace od Vaší zdravotní pojišťovny VZP.

Stáhněte si zdarma aplikaci EZK z Apple App Store již nyní (pouze pro zařízení Apple iPhone, iPod Touch a iPad). Stáhněte si zdarma aplikaci EZK z Google Play pro operační systém Android

221 458 180, Po-Pá: 8:00 – 16:00
izip@izip.cz